×
History (18 Jul 2018)

Looking for any OB photos/videos/links that people may have if you have some to share can send me a PM and I will give u email address to send to. Thx C

× Discuss anything KTM here

530EXC Starting Issues

More
5 years 8 months ago #143575 by D-Rally
I've got a 2009 530EXC that when you hit the starter button it just gives a whizzing sound like there is no engagement between the torque limiter and the starter motor. Anyone else had this issue? Just thought I'd throw it out there before I go pulling it down.

"I like big tanks and I can not lie."

KTM 690E 2008 - Goone

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #143592 by Dean0
Replied by Dean0 on topic 530EXC Starting Issues
Sounds like my old Massey Ferguson tractor every now and then :laugh: :laugh: Never had it on a KTM though. Grab a shifter and give the starter a tap or turn the engine over by putting it in a high gear and spinning the rear wheel. Then try the starter. Works every time for me but you may have an issue if it keeps doing it.

Current ride
KTM 690R 2010
Honda Varadero '99

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #143615 by D-Rally
Replied by D-Rally on topic 530EXC Starting Issues
Pulled it down last night and it looks like the sprag bearing is not engaging. Just nead to get a gear holder and pull the crank nut off and delve a bit further.

"I like big tanks and I can not lie."

KTM 690E 2008 - Goone

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Chris72aTBTrailraider
Time to create page: 0.196 seconds
Powered by Kunena Forum